Pohjoista puskurikapasiteettia

Rosa Meriläisen rintamerkki "Minä lähden nyt Tampereelllle"

Hyvin isoja asioita on ihmisen historiassa päätetty myyttisten luulojen ja vahvan karisman kuljetuksessa.

Vanhin kirjoitettu ja käännetty kivikirjoitus sen jo kertoo, kuinka maailma on muuttunut ja lähestyy mitä ilmeisimmin maailmanloppua (v 3800 eKr).

Kustaa Vaasan pelot ja ahneus kirkon varallisuudelle, Axel Oxenstiernan vainoharhaisuus kuningas Sigismundin aikeisiin liittyen, Napoleonin ja Aleksanteri I:n neuvottelut Tilsitissä, Sven Tuuvan vilpittömyys ja ruhtinas Dolgorukin rakkauselämä olkoot todistajinani Westbank-syndrooman liki iäisestä luonteesta ihmisen historian erämaavaelluksen Jordanin varren ojaanajoissa.

Westbank-syndrooma sai nimityksensä, kun Jordanin Länsirannan palestiinalaiskoulujen murrosikäiset alkoivat joukkomittaisesti pyörtyillä kouluissaan ja syyksi löytyi Israelin kaasuhyökkäys noita kouluja vastaan, jota ei sitten ollutkaan.

Lapissa syndrooma on ollut otsikoissa konkreettisesti ennen homekouluaikaa Torniossa ja Muurolassa.
Kummallakin kerralla murrosikäiset alkoivat voida huonosti ja pyörtyillä ja syyksi epäiltiin tahallista tai huolimattomuuden aiheuttamaa hengitysilman myrkyttymistä.

Kun seuraan, mitä on tapahtunut homekouluasioissa, tunnen taas tuon saman lemun.

Kun mietin, miksi Kemi ja Tornio eivät voi yhtyä yhdeksi kunnaksi tai miksi Kempele tahtoo jatkaa itsenäisenä Oulun kyljessä, taas tuo sama lemu.

Kun Puolanka aikoinaan kaatoi Sinisen Kainuun, mikäpä siinä muu oli mukana kuin hajujen harhat.
Punainen viiva haisee pahalta.

Eniten Suomessa minua huolestuttaa meidän kallein hajuharhamme eli uusimaalaisten kuntien kyvyttömyys ottaa lusikkaa kauniiseen käteen ja alkaa vetää valtakunnan veturina kaikkia hyvästä ja tehokkaasta hallinnosta riippuvaisia ihmisten hallintohimmeleitä.
Kuntia, kuntayhtymiä, kuntayhtiöitä, maakuntia, sairaaloita, elinkeino- ja hallintoverkkoja.

Muistan aikoinaan sen kohun, joka syntyi kun kansanedustaja Rosa Meriäinen rintanapissaan todisti vitun haisevan hyvältä.

Koko miehisen elämäni ajan olen tästä asiasta kuullut "meidän miesten kesken" ihan samanmoisia väitteitä, oltiinpa väliaikatupakalla, saunan lauteilla tai retkinuotiolla.

Se, mikä ei nyt haise hyvältä, on suomalaisten, eurooppalaisten, venäläisten, kiinalaisten, intialaisten, amerikkalaisten, ugandalaisten ja australialaisten kyvyttömyys rakentaa sellaisia yhteisiä nuotioita, joissa palavan tervaksen tuoksu viestittäisi, että nyt ei ole aika westabank-syndrooman.
Nyt on yhteisen Magna Cartan viestin momentum.

Gilgameshistä voi oikeasti oppia aika lailla.
Entisen ajan Kalevalasta.
Kirjasta Muumipappa ja pyrstötähti.

*

http://fi.wikipedia.org/wiki/Magna_Carta

 

http://fi.wikipedia.org/wiki/Parfyymi_(kirja)

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

0Suosittele

Kukaan ei vielä ole suositellut tätä kirjoitusta.

NäytäPiilota kommentit (4 kommenttia)

Seppo Hildén

Muutama kouluaikainen kaverini on opiskellut psykologiksi. Yhteistä näille kavereille on ollut se, että heillä kaikilla on itsellään ollut joku paha trauma.

Rovaniemen psykiatrin juttuja lukiessa teoriani saa vain vahvistusta. Siis se, että ihmismieltä opiskelleilla on itsellään jotain vinksantanut pieleen.

Olisiko se blogistin kohdalla joko vastustamaton tarve päteä kirjallisella sivistyneisyydellä vai SDP -puolueeseen kuulumisella.

No,lukijat päättäkööt.

Käyttäjän anttiliikkanen kuva
Antti Liikkanen

Niinpä, Hilden: olen ennenkin ollut kanssanne "eri puolilla aitaa", joka nyt näyttää kasvaneen isoksi (s.o. muuriksi).
Toivottavasti se jatkossakin suojaa meitä kumpaakin toisiltamme.

Käyttäjän arialsio kuva
Ari Alsio
Käyttäjän anttiliikkanen kuva
Antti Liikkanen

Niin, siinä oli linkki, kirjoituksen lopussa.
"Paska haisee ja banjot soi", niinkuin Seppo Hildén asiaa voisi kuvata.